Scroll Top

Moet je tarieven op je website vermelden? Informeren of afschrikken?

pagina tarieven

In de webdesign praktijk is het een veelgehoorde vraag: Moet ik mijn tarieven op de website tonen? De voordelen zijn duidelijk: transparantie, het scheelt vragen beantwoorden en potentiële klanten kunnen meteen filteren op basis van budget. Maar er zijn ook nadelen: het kan afschrikken en de indruk wekken dat je goedkoop bent.

Tarieven wel of niet op je website

Informeren is belangrijk, maar je wilt bezoekers ook niet afschrikken. Een opsomming van de voor- en nadelen van het tonen van je tarieven op je website, en tips hoe je het op een goede manier kunt doen.

Voordelen van het tonen van je tarieven:
  • Transparantie: Klanten waarderen transparantie. Door je tarieven openlijk te tonen, voorkom je misverstanden en bespaar je tijd door vragen over prijzen te beantwoorden.
  • Filteren: Klanten met een beperkt budget kunnen meteen zien of je diensten binnen hun bereik liggen. Zo bespaar je tijd en voorkom je misleidende leads.
  • Waarde: Door je tarieven te tonen, kun je je waarde beter communiceren. Klanten zijn bereid meer te betalen voor kwaliteit, dus als je hogere tarieven hanteert, kan dit vertrouwen wekken.
Nadelen van het tonen van je tarieven:
  • Afschrikken: Sommige klanten kunnen schrikken van tarieven en besluiten om niet met je in zee te gaan, zelfs als je diensten perfect bij hun behoeften passen.
  • Goedkoop: Tonen van lage tarieven kan de indruk wekken dat je goedkoop bent en niet de beste kwaliteit levert. Dit kan leiden tot klanten die alleen op zoek zijn naar de laagste prijs, terwijl je wellicht waardevollere diensten kunt bieden.
  • Concurrentie: Als je concurrenten hun tarieven niet tonen, kan het tonen van jouw tarieven je in een minder gunstig daglicht stellen.
Tips om je tarieven op een goede manier te tonen:
  • Bied verschillende pakketten aan: In plaats van losse tarieven te tonen, kun je verschillende pakketten met heldere omschrijvingen en prijzen aanbieden. Zo kunnen klanten een pakket kiezen dat past bij hun behoeften en budget.
  • Leg de waarde uit: Maak duidelijk waarom je de prijzen hanteert die je hanteert. Benadruk de unieke waarde van je diensten en de voordelen die je klanten kunt bieden.
  • Gebruik een disclaimer: Vermeld dat de tarieven indicatief zijn en dat er in sommige gevallen afwijkingen kunnen zijn. Zo voorkom je misverstanden.
  • Maak het visueel aantrekkelijk: Zorg ervoor dat de pagina met je tarieven er professioneel en uitnodigend uitziet. Gebruik duidelijke taal en een eenvoudige lay-out.
  • Verwijs naar contactpagina: Nodig klanten aan om contact met je op te nemen voor een gratis offerte of meer informatie. Zo kun je dieper ingaan op hun specifieke behoeften en een passende prijsopgave doen.

In sommige branches is het heel gebruikelijk tarieven op de website op te nemen, zoals bij:

  • Webdesign: De meeste webdesigners tonen hun tarieven op hun website. Dit is omdat de prijzen voor webdesignprojecten vaak vrij transparant zijn en klanten graag een idee willen hebben van wat ze kunnen verwachten.
  • Hairstyling: De meeste kapsalons tonen hun tarieven op hun website of in hun salon. Zo weten klanten meteen hoeveel ze kwijt zijn voor een knipbeurt of andere behandeling.
  • Taxaties: De meeste taxateurs tonen hun tarieven op hun website. Dit komt omdat de kosten voor een taxatie wettelijk geregeld zijn.

In andere branches is het minder gebruikelijk om tarieven te tonen, zoals bij:

  • Advocaten: Advocaten tonen vaak geen tarieven op hun website. Dit komt omdat de kosten voor juridische diensten sterk kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van de zaak.
  • Consultants: Consultants tonen ook vaak geen tarieven op hun website. Dit komt omdat de kosten voor consultancydiensten sterk kunnen variëren, afhankelijk van de behoeften van de klant.
  • Therapeuten: Therapeuten tonen vaak geen tarieven op hun website. Dit komt omdat het voor veel mensen een gevoelig onderwerp is om over geld te praten met hun therapeut.
De 'pagina Tarieven' en de koopintentie

Van de meeste bezoekers die een pagina Tarieven bezoeken mag je aannemen dat ze dat niet doen om alleen hun basale nieuwsgierigheid te bevredigen. Vaak hebben bezoekers op de 'pagina Tarieven' wel degelijk een koopintentie.
Dit is een belangrijke gegeven voor de ondernemer die een script op zijn website actief heeft waarmee de namen van bedrijven en ZZP-erherkend kunnen worden.

Leadinfo is een voorbeeld van een dergelijk script dat jou als site-eigenaar in staat stelt het bedrijf of ZZP-er te herkennen en daar je opvolgactie op af te stemmen. Dan is een pagina Tarieven dus zeker een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie.

Nieuwsgierig hoe dat werkt? En hoe je van een bezoeker een klant maakt? Probeer Leadinfo vrijblijvend 14 dagen uit door onderstaand formulier in te vullen.

Conclusie

In de afweging al of niet tarieven op je pagina te plaatsen is het goed stil te staan bij wat er in jouw branche gebruikelijk is. Voor bijvoorbeeld de kapper en het restaurant is het zeker gebruikelijk.  Dit geeft in deze branches overigens niet aan hoe hoog uiteindelijk de rekening uitpakt. Ik neig er naar aan te bevelen om altijd een pagina op je website op te nemen waar tarieven op vermeld staan. Dit kunnen ook 'vanaf' tarieven zijn. Als partner van leadinfo adviseren wij onze deelnemende klanten een 'pagina tarieven' te plaatsen als een absulute must.

 

Probeer leadinfo 14 dagen gratis uit

    Related Posts

    SUPPORT-AANVRAAG