Scroll Top

Waarom de PageSpeed-score niet gelijk is aan de laadsnelheid

Het is belangrijk dat gebruikers weten hoe het zit met de prestaties van hun website dat ze begrijpen hoe ze dit complexe onderwerp kunnen benaderen. Immers, met enige regelmaat worden wij benaderd door klanten die zelf op onderzoek zijn uitgegaan.

Dus, de Google PageSpeed-score geeft niet weer hoe snel je website is.

Voor de duidelijkheid: je kunt een goede PageSpeed-score hebben, maar uw site kan niet zo snel zijn. Of je kan een snelle website en een slechte PageSpeed-score hebben.

We zullen een paar voorbeelden geven - wellicht heb je er wat aan.

  • Als je de aanbevelingen van PageSpeed ​​Insights volgt, wordt je site niet altijd sneller.

Laten we de populaire aanbeveling nemen om JavaScript te verwijderen dat de weergave blokkeert. Als je dit probleem oplost, verbetert je PageSpeed-score. Als je echter jouw laadtijd meet met Pingdom, merk je niet per se een verbetering.

  • Hoe lager je PageSpeed-score, hoe meer de laadtijd zal verbeteren, maar verwacht geen proportionele verbeteringen.

Als je Google PageSpeed-score van 10 naar 90 springt, is het vrij waarschijnlijk dat je laadtijd zal verbeteren - laten we zeggen, deze zal afnemen van 2s naar 1,5s.
Als je Google-score van 80 naar 90 springt, neemt je laadtijd slechts een klein beetje af, bijvoorbeeld van 2s naar 1,9s.

 

De reden hiervoor is dat de Google PageSpeed-score meer een algemene gebruikerservaring weerspiegelt dan de laadtijd.

 

De laadtijd is alleen de laadtijd van de pagina. Aan de andere kant houdt de Google PageSpeed-score rekening met zes statistieken die verder gaan.

In het volgende gedeelte geven we praktische voorbeelden om uit te leggen hoe de Google PageSpeed-score wordt berekend. Je zal zien hoe de statistieken samenwerken voor zowel prestaties als gebruikerservaring.

Houd er voorlopig rekening mee dat je zowel de laadtijd als de Google PageSpeed-score moet regelen. Ze zijn allebei belangrijk om verschillende redenen:

  • Als je laadtijd hoog is, loop je waarschijnlijk gebruikers en conversies mis.
  • Als je PageSpeed-score niet goed is, zullen de Core Web Vitals-statistieken waarschijnlijk ook niet goed zijn. En je site zal worden bestraft vanuit een SEO-perspectief. Vergeet niet: Core Web Vital is goed voor 55% van de PageSpeed-score.

 

(De Core Web Vitals van Google zijn 3 metrics waarmee de gebruikerservaring op websites gemeten wordt. Deze metrics zijn: Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID) en Cumulative Layout Shift (CLS). Ze hebben betrekking op de laadsnelheid, het reactievermogen en de visuele stabiliteit van een pagina. Deze Web Vitals zullen in mei 2021 als ranking factor worden opgenomen in het algoritme van Google.)

 

Rewrite Bron: WP Rocket

 

 

support seo amsterdam Hulp nodig bij het optimaliseren van jouw website? Maak vrijblijvend een supportticket aan.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SUPPORT-AANVRAAG