De noodzaak van onderhoud van een WordPress website

De noodzaak van onderhoud van een WordPress website

Onderhoud van een WordPress website, voorwaarde voor rendement.

Het basale antwoord op deze vraag is eigenlijk heel eenvoudig. Omdat alles onderhoud nodig heeft. Ook een website.

WordPress populair bij hackers

WordPress is anno 2018 de standaard als het gaat om basissoftware (CMS) voor websites. En dat realiseren zich hackers ook. Als een hacker een kwetsbaarheid in de software van WordPress heeft ontdekt, kan hij miljoenen websites benaderen, op zoek naar deze kwetsbaarheid en hier misbruik van maken.
Net als bij alle andere software, maar zeker bij WordPress moet er dus aandacht worden besteed aan veiligheid. Omdat het veilig houden van software en hackers die op zoek zijn naar kwetsbaarheden een continu kat-en-muis spel is, is regelmatig onderhoud van de software een must.

Meer voordelen van up-to-date software

Naast veiligheid zijn er meer voordelen aan software die is bijgewerkt. Immers, een gemiddelde WordPress website bevat veel functionaliteit die wordt aangestuurd door plug-ins. Het foutloos werken van plug-ins is sterk afhankelijk van het gebruik van de juiste versies.
Daarnaast is de laadtijd, de snelheid van de website, bepalend voor de waardering van Google en dus de ranking. Een goed functionerende website zal dus hoger in Google verschijnen.

Conclusie

Planmatig onderhoud een WordPress website is onmisbaar voor

  • veiligheid
  • functionaliteit
  • SEO (positie in Google)

 

Uitbesteden technisch onderhoud

Niet zelden is er de nodige expertise benodigd om een WordPress website technisch correct te onderhouden. Buiten dat, is gebrek aan regelmaat en continuïteit van het uit te voeren onderhoud een nog grotere bedreiging voor de bedrijfszekerheid van een website. Het uitbesteden van technisch onderhoud geeft de beste garantie voor een optimaal presterende website.

Uitbesteden content onderhoud

Naast technisch onderhoud, is een website pas concurrerend in de ranking van Google, indien er ook inhoudelijk onderhoud op wordt gepleegd. Uitbesteding van content onderhoud geeft de beste garantie op continuïteit.

 

 

Reageer

*Vul alle velden volledig in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Blogs

SEO headings H1 H2 H3
Geschreven door Jan Atsma | 9 juni 2019
SEO Headings. Houd je kop erbij! H1,H2,H3
Communiceer je teksten door middel van headings Dit lijkt een uitgekauwd onderwerp, maar is het blijkbaar niet, getuige de vele blogs die er nog in het wild voorkomen, die hoofdzakelijk,...
yoast gebruiken amsterdam
Geschreven door Jan Atsma | 16 mei 2019
10 tips over uitgaande links
11 feiten over uitgaande links in SEO teksten: zo zit het Zoekmachine optimalisatie bestaat in grote lijnen uit goede content, geoptimaliseerde website-techniek en een waardevol linkprofiel. Dit laatste omvat zowel...
Geschreven door Jan Atsma | 9 februari 2019
Voor en Na afbeeldingen tonen met een slider
Elegant voordelig resultaat tonen Presentatie is alles Stel, je bent een Gewichtsconsulent of Personal Trainer, of beide. En je wilt op je website je goede werk presenteren. De resultaten die...