Waarom filmpjes via Youtube of Vimeo op je website plaatsen.

Waarom filmpjes via Youtube of Vimeo op je website plaatsen.

yoast gebruiken amsterdam

Hoe publiceer je je filmpjes?

Soms zie je het nog, filmpjes op websites die rechtstreeks getoond worden. Dus niet via Youtube of Vimeo. Natuurlijk kan dat, maar waarom is het niet verstandig.

Gemak dient de mens

Tegenwoordig maak je filmpjes meestal via je mobiele telefoon.
En op je mobiele telefoon ben je veelal ook verbonden met Youtube, met de Youtube app. Niets is dan eenvoudiger, om een filmpje online te brengen, en te delen., direct vanaf je mobiele telefoon.

Youtube is de 2e zoekmachine

Google is de grootste zoekmachine. Maar op nummer 2 staat Youtube. Door je filmpjes dus online te brengen via Youtube, vergroot je dus de vindbaarheid van je website en je diensten. Tip: vergezel je film met een goede beschrijving.

Youtube speelt altijd perfect af

filmpjes hosten en afspelen is wat Youtube en Vimeo doen. Hun kernactiviteit. en daar zijn ze dus goed in. Op welk formaat scherm ze ook worden afgespeeld, ze zorgen automatisch voor een omzetting naar het juiste formaat. Zelf lukt je dat niet op een dergelijke optimale wijze.

Youtube verzorgt de hosting

Is je filmpje populair, dan kan het zijn, dat je snel tegen de grenzen van je hosting aanloopt, als je zelf je film gaat publiceren. Via Yotube loop je dat risico niet. Youtube / Vimeo zorgen er voor dat ze het filmpje gaan aanpassen, afhankelijk van wie er kijkt. Kijk je op een desktop met wifi? Dan krijg je een betere kwaliteit dan wanneer je op je mobiel zit met een snelle verbinding. En geen zorgen over je capaciteit.

SEO

Ook al staat de content niet op je eigen domein via Youtube, bekend is, dat pagina’s afgewisseld met YouTube filmpjes optimaal scoren in je rankings.

Nadelen

Nadelen zijn er tegenwoordig ook aan het gebruik van Youtube content op je eigen website. Sinds 2018 heeft Google de mogelijkheid om de related content te onderdrukken
verwijderd. Dus aan het einde van je filmpje zie je nu suggesties voor andere content.

Reageer

*Vul alle velden volledig in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Blogs

yoast gebruiken amsterdam
Geschreven door Jan Atsma | 26 maart 2020
Zelf jouw website beter maken
Jouw website tijdens de Coronacrisis Door de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen van het kabinet om ons te beschermen, ziet het leven er voor ons allemaal heel...
yoast gebruiken amsterdam
Geschreven door Jan Atsma | 7 november 2019
SEO. De meest duurzame keuze in marketing
Behaalde ranking geeft bestendige resultaten De tijd dat je met wat manipulatie van title tags topposities in Google kon bereiken liggen ver achter ons. Toch levert de energie en het...
site kit seo
Geschreven door Jan Atsma | 18 oktober 2019
Google’s Site Kit. Een SEO noodzaak.
Alles bij de hand op één plek Google is, met deze plug-in, de WordPress website zeer van dienst. Immers, alle essentiële informatie van de Google diensten Google Analytics, Search Console,...